Uw hulp is van een grote waarde voor ons. De vrijwilliger is uiterst belangrijk voor ons asiel. Zonder hem kunnen we niet bestaan. Onze staff bestaat uitsluitend uit vrijwilligers , hetzij voor de administratie , de zorgen….iedereen die wenst te helpen is meer dan welkom. We hebben mensen nodig om de honden uit te laten , bij de katten te kuisen , tijd aan de dieren te besteden of andere soort hulp (giften , meters en peters , onthaalfamilies…). Aarzel dus niet om kontakt met ons te nemen.Uw hulp is van een grote waarde voor ons. De vrijwilliger is uiterst belangrijk voor ons asiel. Zonder hem kunnen we niet bestaan. Onze staff bestaat uitsluitend uit vrijwilligers , hetzij voor de administratie , de zorgen….iedereen die wenst te helpen is meer dan welkom. We hebben mensen nodig om de honden uit te laten , bij de katten te kuisen , tijd aan de dieren te besteden of andere soort hulp (giften , meters en peters , onthaalfamilies…). Aarzel dus niet om kontakt met ons te nemen.

OPGELET :

Tijdens deze zomer zijn we bezig met het verbouwen/opwaarderen van het asiel.

Gedurende deze periode kunnen wij geen nieuwe dieren opnemen of verzorgen.

We raden U aan om contact op te nemen met de andere opvangscentra van het gewest.

Bedankt voor uw begrip.

 

Ons vzw in enkele woorden:

 

WAHF vzw is in 1990 geboren met een kleine gehandicapte hond , Lina. 

 

Lina was ondanks haar handicap (verlamming achterpoten) en heel leuk en levendig hondje. In België bestond destijds geen oplossing voor haar maar in de Verenigde Staten was er een koppel die al een twintigtal gehandicapte dieren met een speciale karretje hadden uitgerust. Wij zochten dus een oplossing om deze karretjes verkrijgbaar te kunnen maken aan de eigenaars van gehandicapte dieren in België. 

 

Michelle Mommer , de eigenares van Lina , besloot dus met deze bedoeling een hulpgroep te stichten. Zo werd de WAHF geboren. 

 

Met de hulp van veeartsen , kinesitherapeuten en prothesisten heeft de WAHF 250 gehandicapte dieren met een karretje uit te rusten , meestal honden maar ook katten. Vandaag geeft de vzw nog alleen maar advies daarover. 

 

Mettertijd werd de WAHF met dierenleed in kontakt gebracht , gehandicapte of valide dieren hebben immers in gemeen dat de meest verschrikkelijke handicap uit achterlating of mishandeling voortvloeit. Vandaag doen we actief aan dierenbescherming : het onthaal van achtergelaten dieren , hun medische en spirituele zorgen en het proberen een goeie familie voor hen te vinden. 

Ons vzw is ook actief bij het militeren tegen dierenleed en voor de erkenning van een beter statuut van het dier , zijn welzijn en zijn ethologische nood.

Dieren die u kunt helpen

 

Onder onze dieren bevinden zich er enkele die niet voor adoptie geschikt zijn , hetzij om hun leeftijd of handicap of omdat ze te wild zijn. 

U kunt ons helpen de kosten van deze dieren te betalen.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.